Üzenet
Töltődik...
Szerszámoutlet logó
VORMANN Függesztő lemez 33x33x210mm balos (70949)

Rövid leírás:

Méret:
A: 33 mm
B: 33 mm
C: 210 mm

Prémium mínőség
Német gyártású
Felülete tűzi horganyzó
Kül- és beltéri használható

VORMANN Függesztő lemez 33x33x210mm balos (70949) (70949)

Cikkszám: 70949

Méret:
A: 33 mm
B: 33 mm
C: 210 mm

Prémium mínőség
Német gyártású
Felülete tűzi horganyzó
Kül- és beltéri használható

Ár: 260 Ft (205 Ft + 27% ÁFA)
Az ár érvényes: 2022. október 21-től a készlet erejéig
Mennyiség: darab
Termék elérhetőség: RaktáronA készletinformáció tájékoztató jellegű, melyről további adatokat sem telefonon, sem e-mailben nem tudunk közölni, mivel az folyamatosan változik személyes és online forgalmunk miatt. Pontos információért kérjük, személyesen keresse fel üzletünket.
Kiszállítási díj:
Ha még vásárol 30.000 Ft-ért, akkor ingyenes!
Ár: 260 Ft
darab
Leírás
Garancia
Kiszállítás

Faszerkezetek egyszerűen

 

    Egy ház felépítése során (jó esetben!) előbb-utóbb eljut az ember a tetőszerkezet elkészítésének munkafázisához. Az is gyakran megesik, hogy egy kertes ház udvarán igény merül fel deszkából, pallóból, lécekből, gerendákból, egyszóval fából készült építményre, legyen az egy kisebb-nagyobb kerti létesítmény, pl. garázs, kocsibeálló, szerszámoskamra, vagy egyszerűbb szerkezet, pl. szélfogó, pergola, terasz, kapu, vagy kerítés, korlát, esetleg hinta, mászóka. A lehetőségek sora kifogyhatatlan.

    Ezen szerkezetek elkészítése sok szabadidőt és alapos szakmai tudást vett eddig igénybe. A szükséges fakötések elkészítése ugyan házilag is megoldható, biztonságosabb és esztétikusabb volt azonban, ha inkább szakember végezte el a munkát. Ráadásul a szükséges szakipari szerszámokkal is ő rendelkezett, vagy a barkácsolónak kellett azt borsos áron beszerezni, és nem is biztos, hogy később megtérültek a beruházásai. A faösszekötő lemezek megjelenésével elmondhatjuk: létezik már gyorsabb és olcsóbb megoldás arra, hogy a vállalkozó kedvűek stabil faszerkezeteket állíthassanak fel kertjükben, házuk udvarán.
    A barkácsolók mellett a faiparban dolgozó szakemberek is egyre inkább ezeket a lemezeket részesítik előnyben a hagyományos, egyben nehézkesebb és időigényesebb (pl. nútféderes ill. csapos) módszerekkel szemben.
    A faösszekötő lemezek használatának egyik előnye, hogy a faanyag keresztmetszetétől már nem függ az összekapcsolás erőssége, vagyis kisebb méretű gerendákkal lehet dolgozni, akár 35%-os faanyag-megtakarítás is elérhető. Másik előnyük, hogy rögzítésük során nem szükséges nagynyomású présgép használata. A faöszszekötők bordásszeggel történő rögzítésével ugyanakkora (vagy nagyobb!) stabilitású belső- vagy külső szerkezetet állíthatunk elő, és drága berendezéseket sem kell vásárolnunk. Használatukkal tehát jelentős mennyiségű idő és pénz spórolható meg 
    Speciális felületkezelésnek (Sendzimir-horganyzás) köszönhetően a lemezek fokozottan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, illetőleg - kérésre - természetesen rozsdamentes acélból is készülhetnek. A Németországból importált VORMANN faösszekötők gyakorlatilag valamennyi építész-felügyeletileg szükséges szigorú minőségellenőrzési vizsgán átesnek. Ez annyit jelent, hogy a német DIN 1052 szabvány előírásai szerint kerülnek legyártásra, a gyáron belül a német QM DIN 9001 szabvány alapján folyamatosan ellenőrzik őket, valamint a magyar ÉMI engedély is rendelkezésre áll. A forgalmazó kívánságra a statikai számításokat ill. a kiszögelési útmutatót tartalmazó dokumentációt is rendelkezésre bocsátja.
    A felhasználási területük igen szerteágazó. Tetőszerkezetek, tetőtér beépítés, térelválasztók, válaszfalak, különböző faházak, kerti építmények, magaslesek, polcok, ládák egészíthetik még ki a korábban felsoroltakat. A felvázolt felhasználási lehetőségek széles köre, az összességében kedvező ár és a lerövidült ráfordítandó idő különböző hasznos és dekoratív szerkezetek felépítésére csábít.
    Egy-egy munka során az időálló végeredmény eléréséhez szükség lehet állítható szélességű, esetleg szintbe állítható oszloptalpakra is. A termékcsalád - jó szolga lévén - ezeket is tartalmazza (betonozható, ill. dübelezhető kivitelben), mint ahogyan zsanérokat, tolózárakat, ládavasalatokat is, mindezt szükség esetén A2-es minőségű rozsdamentes acélból. A kínálatot dekoratív polctartók sora egészíti ki. Formatervezett, darabok, ill. praktikus, állítható dőlésszögű, egyszerűbb kivitelű példányok is kaphatók.

    Az ábrán felhasznált faösszekötők (a teljes választék 35 elemből áll):
    2. derékszögű lemez
    3. erősített derékszögű lemez
    6. derékszögű lemez
    7. egyenes lemez
    9. "T" szelementoldó lemez
    12. dúcösszekötő
    14. szelemen-szarufa összekötő
    15. gerendatartó "A" típus
    17. kerítés-összekötő vasalat
    19. erősített oszloptalp
    22. "U" oszloptalp
    24. erősített oszloptalp
    26. terhelhető, állítható betonhorgony

    VORMANN

    Hasonló termékek

    © 2024 AKMÉ Kft. - Minden jog fenntartva
    készítette: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...